Fotoğrafların tüm çirkinliğine rağmen, tadı gerçekten nefis oldu! Tarifi www.pecetedennotlar.blogspot adresinden almıştım. Orası da ne muhteşem bir blog bu arada! Hepsini tek tek deneyemesem de, defterim tarifleriyle dolu! Bu arada yakında www.pecetedennotlar.com adresinden ulaşılabilecek hatırlatmış olalım!
Valla malzeme az, zahmeti yok, hazırlanıp pişmesi taş çatlasın 30 dakika ve tadı süper! Tarifte beyaz çikolata kullanılmıştı. Beyaz çikolatam yoktu ama elimdeki %70 kakaolu bitter çikolatalarımı kullanmak istiyordum, kullandım, tabii ki şahane :) Sadece şunu hatırlatmalıyım ki, beyaz çikolata zaten tatlı olduğu için tarifteki şeker miktarı az, bitter çikolata kullanacaksanız, şekeri birazzzcıkkk arttırın derim. Afiyet olsun!
Beyaz Çikolatalı Şahane Topkekler:
- 1 su bardağı (155 gr) Toz Şeker
- 1/2 su bardağı (95 gr) Kuvertür Beyaz Çikolata (Ufak doğranmış halde)
- 2 su bardağı (300 gr) Kekun* (tarifi altta)
- 1/2 su bardağı (80 gr) Fındık ( Küçük parçalar halinde)
- 1 adet yumurta (Hafif çırpılmış halde)
- 1/2 su bardağı Fındık yağı
- 3/4 su bardağı (185 ml) Süt
- 1 yemek kaşık limon suyu
*1 su bardağı kekun: 1 su bardağı un + 1 1/2 çay kaşığı Hamur kabartma tozu + 1/2 çay kaşığı tuz
Kekunla şekeri bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın. Havuza yumurta, süt, fındık yağı ve limon suyunu dökerek, tahta bir kaşıkla, dışardan içeriye doğru karıştırın. Çikolata ve fındıkları ekleyin, tüm malzemeyi birkaç kez daha karıştırıp, muffin kalıplarına 2/3 oranında doldurun. 175 derecede ısınmış fırına atın! İşte bu kadar! Mis gibi kokmaya başladıktan birkaç dakika sonra kekleriniz hazır olacak. Kürdan batırıp test ettikten sonra kahve suyunu kaynatmaya başlayabilirsiniz :) Herkese afiyet olsun!
2 yorum:
auuu çok güzeldir bu:) ellerinize sağlık.
deneyen herkese afiyetler olsun :)
Yorum Gönder